Ostrog Oktobar 2015 Popust

tweeter baner
Kupovinom kupona od 200 dinara ostvarujete popust od 34% na putovanje - Ostrog Oktobar 2015. godine 3 dana 1 noćenje autobusom!

Ostrog Oktobar 2015 Popust
Ponuda je uspela!
27 kupljenih kupona!
 Ponuda je istekla!
Važne Napomene
  • Kupon važi za jednu osobu
  • Kupon možete iskoristiti odmah
  • Možete kupiti najviše deset kupona, na svoje ime ili poklon
  • Radno vreme: pon-pet 09-20h / subotom i nedeljom ne radimo
  • Obavezno je zakazivanje unapred na 011/655-85-99, 064/118-71-32
  • Rok iskoristivosti kupona 23.10.2015.
Beograd - Ski&Sun Risort
Zrenjaninski put 131
Preko puta Roda megamarketa
Borča, 11000 Beograd

011/65-58-599
064/118-71-32


Mapa
POKLONICKO PUTOVANjE
MANASTIR OSTROG

TERMIN: 23-25.10.2015.
POLASCI IZ PANCEVA I BEOGRADA

CENA: 5500 din.
CENA UZ AUTENTIK KUPON: 3990 din.


Manastir Moraca je jedan od najlepših srednjevekovnih manastira Srpske pravoslavne crkve. Podignut  je iznad reke Morace, u jednom od najlepših kanjona Evrope. Ova svetinja podignuta je željom i ktitorstvom Stefana, sina Vukana i unuka Svetog Simeona Nemanje 1252.godine. Njegov Freskopis iz ovog perioda ubraja se u najlepša ostavrenja srednjevekovne srpske umetnosti. Manastirski kompleks se sastoji od saborne crkve Uspenja Bogorodice, male crkve Svetoga Nikole i zgrada konaka.
Saborni Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici graden je po idejnom projektu dr Predraga Ristica, najpoznatijeg arhitekte naše novije sakralne arhitekture. Kamen temeljac ovog hrama položili su i osveštali patrijarh vaseljenski Vartolomej i blaženopocivši patrijarh srpski Pavle 9.avgusta 1993.godine. Ova svetinja svojim freskopisom i pozlacenim krstom na vrhu visine 4 metra dominira svojom monumentalnošcu i ukazuje na slavu  i lepotu Doma Gospodnjeg.
Manastir Dajbabe posvecen Uspenju Presvete Bogorodice nalazi se na gori u istoimenom selu nedaleko od Podgorice i ima veoma zanimljivu istoriju.  Manastir je osnovan 1897.godine nakon što se ovde nastanio prepodobni Simeon bivši ostroški sabrat. Iako spolja ima uobicajen izgled za manastir, njegova unutrašnjost je posebna. Manastir je ukopan u zemlju , a njegov unutrašnji prostor cine pecine kojih ima u velikom broju na ovom podrucju. Unutrašnjost manastira oslikao je njegov osnivac prepodobni Simeon Dajbabski a na uredenju je radio do svoje smrti 1941. godine.
Manastir Ostrog  je smešten u planinskom masivu Ostroških greda, izmedu Danilovgrada i Nikšica, kao isklesana u steni leži jedna od najvecih srpskih svetinja, koja cuva mošti Svetog Vasilija Ostroškog cudotvorca. Manastirski kompleks cine dva manastira sazidana u razlicitim istorijskim epohama. Gornji manastir je stariji i cine ga: crkva posvecena Vavedenju Presvete Bogorodice, u kojoj pociva celebno svetiteljevo telo i crkva Vozdviženja  Casnog Krsta. Podigao ga je sam Sveti Vasilije 1665.godine po blagoslovu mitropolita Svetog Petra Cetinjskog. Centralni deo manastirskog kruga krasi saborni hram posvecen Svetoj Trojici. Na zaravni iznad Donjeg manastira 2004.godine podignuta je crkva posvecena Svetom muceniku Stanku, u kojoj se nalaze i njegove mošti.
Manastir Kumanica se nalazi izmedu Prijepolja i Bijelog Polja, 13 km od Brodareva u selu Vrbnica u dolini reke Lim uz samu železnicku prugu i magistralni put, na granici Srbije i Crne Gore. Dugo vremena je bio razrušen i napušten. Obnovljen je i osvecen 12. novembra 2000. Godine. Prvo pisano pominjanje manastira vezuje se za 1514. godinu. U ruševinama su sacuvani delovi ploca za koje se pouzdano tvrdi da poticu iz razdoblja od kraja 13. do sredine 15. veka, ali je prostor na severnoj strani manastira uništen pri gradnji železnice, pa je pouzdanije datovanje prvobitne crkve onemoguceno. Pretpostavlja se da je zlatno doba života manastira bilo u drugoj polovini 16. i tokom 17. veka. Pretpostavlja se takode da je manastir doživeo urušavanje i zapuštenje u drugoj polovini 18. veka. Posvecen je Svetom arhistratigu Gavrilu. U njemu se cuvaju mošti Svetog Grigorija Kumanickog. Nepoznato je ko je bio Grigorije, sem da se u jednom zapisu pominje kao „srpski prosvetitelj i bivši arhiepiskop“, pa cak da potice „od svete i bogoizabrane loze Nemanjica“
Manastir Mileševa- kraj reke Mileševke koja se u Prijepolju uliva u reku Lim, nalazi se ova drevna srpska svetinja, koja je kroz vekove bila i ostala molitveno mesto srpskog naroda, u kome se cuvao kult Svetog Save. Podignut je kao grobna crkva srpskog kralja Vladislava 1218/19.godine. Njegove svete mošti pocivale su u u sabornom hramu posvecenom Hristovom Vaznesenju kraj moštiju Svetog Save Srpskog, do trenutka kada su zemne ostatke najveceg srpskog svetitelja Turci preneli i spalili na Vracaru 1594.godine. Katolikon cuva jedno od najlepših srednjevekovnih zidnih slikarstava, koje je zablistalo 1234.godine kada je Vladislav krunisan za kralja. Detalj ovog živopisa, Andeo na grobu Gospodnjem, poznatiji kao Beli Andeo spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepših radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka.

Program puta:
1. Dan-Polazak iz Panceva u 20,00 sa parkinga hotela Tamiš. Polazak iz Beograda u 21,00 sa parkinga preko puta Buvljaka na Novom Beogradu, Blok 42. Tokom puta krace pauze radi odmora.
2. Dan Podrgorica-Ostrog-Dolazak u manastir Moraca. Razgledanje manastira. Slobodno vreme za celivanje ikona,paljenje sveca...nastavak puta ka Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja. Obilazak hrama. Zatim odlazak u manastir Dajbabe. U popodnevnim casovima dolazak u manastir Ostrog. Odlazak pešice u gornji manastir. Celivanje moštiju Svetog Vasilija Ostroškog i obilazak kompleksa Gornjeg manastira. Bdenije. Konacenje.
3. Dan Ostrog-Beograd-Prisustvovanje liturgiji. Polazak za Beograd u 10,00 casova. Po prelasku granice poseta manastiru Kumanica. Nastavak puta prema Prijepolju i dolazak u manastir Mileševu. Obilazak manastirskog kompleksa. Nastavak puta ka Beogradu. Usputna kraca zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u kanim vecernjim šasovima.
Kraj usluge.

Aranžman obuhvata:
- prevoz autobusom turisticke klase na naznacenoj relaciji
- turisticku taksu
- pratnju vodica/sveštenog lica
- nocenje u konacima

Aranžman ne obuhvata:
- medjunarodno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove

Popusti:
- deca do 12 godina 3.490,00

Korisni saveti:
- hranu poneti za sve vreme putovanja
- u manastire ulazite pristojno odeveni
- od Donjeg do Gornjeg manastira pešaci se uzbrdo 3 km. Ta razdaljina se može preci i taksijem, koji košta 2 eura po putniku u jednom pravcu
- u manastirima ne fotografišite, pre nego što pitate za blagoslov.

NACIN PLACANjA:
- Gotovinom 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pred put
- preko racuna uz izdatu profakturu od strane agencije
- administrativnom zabranom bez uvecanja, na tri mesecne rate

Napomene:
Organizator putovanja je Ski & Sun Risort.
Aranžman raden na bazi minimum 40 putnika.
Organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
Turistička agencija “Ski & Sun Risort“ Beograd osnovana je 03. novembra 2014 godine, kao bratska firma Turističke agencije “Ski & Sun Travel” Niš OTP 381/2010. Čini je tim mladih i visokoobrazovanih ljudi, posvećenih svom poslu i spremnih da prihvate izazov svake želje svojih klijenata. Zahvaljujući neprestanom napredovanju, svi članovi ove mlade ekipe mogu kreirati svaku Vašu zamisao.
 
U našoj ponudi možete pronaći izuzetno atraktivne turističke aranžmane, sportsko – rekreativnog i kulturnog karaktera, koji zadovoljavaju širok spektar potreba turističke klijentele. Ski & Sun Risort nudi individualna i grupna putovanja pojedincima i organizovanim grupama turista. Našim klijentima su na raspolaganju paket aranžmani, usluge rezervacije smeštaja, savetovanja i planiranja putovanja, usluge turističkih vodiča i profesionalnih instruktora (trenera) kao i kompletna organizacija kulturnih i sportskih manifestacija.
Autentik.netBgautentik.comPovoljnoputovanje.comNekonormalan.netBglinkovi.comRaskrsnica.comSajtovi.orgPrezentacije.netWebadresar.netFelix TravelEta TursFalcon TravelSelidbe BeogradGracia MedikaDetektivska AgencijaDr BabovićDakom StyleTime TravelTravel4youKombi Prevoz Robe

Copyright (C) Autentik.rs 2014. Grupni Popusti Beograd Srbija