Fruška Gora Izlet Septembar 2015 Popust

tweeter baner
Kupovinom kupona od 100 dinara ostvarujete popust od 47% za Jednodnevni Izlet - Fruška Gora Septembar  2015.-te godine!

Fruška Gora Izlet Septembar 2015 Popust
Ponuda je uspela!
29 kupljenih kupona!
 Ponuda je istekla!
Važne Napomene
  • Kupon važi za jednu osobu
  • Kupon možete iskoristiti odmah
  • Možete kupiti najviše deset kupona na svoje ime ili poklon
  • Radno vreme: pon-pet 10-20h / subotom 10-15h / nedeljom ne radimo
  • Obavezno je zakazivanje unapred na 011/407-86-36, 011/407-86-37
  • Rok iskoristivosti kupona 26.09.2015.
  • Pre nego što rezervištete kupon proverite sa Agencijom da li ima slobodnih mesta!
  • Odmah po dobijanju kupona kontaktirati agenciju radi rezervacije!
  • Uz ovaj kupon važe opšti uslovi putovanja agencije!
Beograd - Sunirse Travel

Obilićev Venac 18-20
TC City passage, lokal 3-5

011/407-86-36
011/407-86-37


Mapa
FRUŠKA GORA - MANASTIRSKA TURA
Jednodnevni izlet - autobusom
26.09.2015.

CENA ARANŽMANA: 1.900,00 DINARA
CENA UZ AUTENTIK KUPON: 1.000,00 DINARA

Na prostoru 50 km dužine i 10 km širine, na sremskoj planini Fruška gora, smešteno je 16 srpskih pravoslavnih manastira, podignuti u kasnom srednjem veku, kada se težište srpske kulture pod naletom Turaka premestilo u ondašnju južnu Ugarsku. Ova jedinstvena kulturno-istorijska celina proglašena je za kulturno dobro od izuzetnog značaja za Srbiju.Većina manastira sagrađena je pod uticajem moravske i raške graditeljske škole, a vremenom su radikalno rekonstruisani. Prilikom obnove, crkve su dobile visoke višespratne zvonike sa baroknim oblicima i plastikom, a u unutrašnjosti – velike i složene barokne ikonostase, koje su oslikali najbolji srpski slikari tog vremena.
Od zapada ka istoku nalaze se manastiri: Privina Glava, Divša, Kuveždin, Petkovica, Šišatovac, Bešenovo, Mala Remeta, Beočin, Rakovac, Jazak, Vrdnik, Staro Hopovo, Novo Hopovo, Grgeteg, Velika Remeta i Krušedol.


Manastir Vrdnik, sa crkvom posvećenom Vaznesenju Hristovom, podignut je u 16. veku na južnim obroncima Fruške gore. Posle Velike seobe Srba 1690. naseljavaju ga monasi manastira Ravanica i od tada se pominje kao sremska Ravanica. Dolazak ovih monaha iz Sent Andreje sa riznicom i moštima kneza Lazara, doprineo je ponovnom oživljavanju kulta kneza Lazara.Monasi obnavljaju vrdničku crkvu, a kasnije, u vreme mitropolita Stefana Stratimirovića 1811. stara crkva je srušena, a na njenom mestu je podignut kameni krst.

NOVO HOPOVO. Manastir se naziva Novo Hopovo zato što se nedaleko nalazi crkvica Starog Hopova, nastalog verovatno kada i sadašnje Hopovo, u 15. ili 16. veku. Još 1555. u stariju crkvu Novog Hopova donete su mošti čuvenog sv. ratnika Teodora Tirona, čime joj je osigurano posebno mesto među fruškogorskim manastirima.Nova crkva Sv. Nikole sagrađena je 1576. godine, a ktitori su bili Lacko i Marko Jovšić iz Gornjeg Kovina. Hram je trikonhalne osnove sa kupolom i prostranom pripratom. Posebnu lepotu daje joj neobično i originalno dvanaestrano kube, opasano stubićima. Osobeno rešene kupole, opervažene vitkim kolonetama, svedoči o inventivnosti majstora novog doba. Fasade su dekorisane u duhu moravske stilske škole.
Manastir Krušedol, sa crkvom posvećenom Blagoveštenju, smešten na jugoistočnom delu Fruške gore, izgrađen je između 1509. i 1516. Zadužbina vladike Maksima Brankovića, sina despota Stefana, podignut je kao mauzolej porodice Branković. Pretrpeo je mnoga razaranja, od kojih je najteže bilo 1716. prilikom povlačenja Turaka iz Srema, kada je spaljen, a mošti Brankovića su rasute. Krušedolu su sahranjeni mnogi znameniti ljudi iz srpske istorije: knjeginja Ljubica Obrenović, kralj Milan Obrenović i patrijarh Arsenije III Čarnojević. Svoj najviši rang među fruškogorskim manastirima Krušedol potvrđuje i bogatstvom riznice.

PROGRAM PUTOVANjA:
Polazak iz Novog Beograda, sa parkinga Otvorenog tržnog centra (Buvljak) u 08.00 časova. Put vodi preko Rume ka Fruškoj gori, gde ćemo obići 3 manastira. Manastir HOPOVO izgrađen u XVI veku i po predanju delo sremskih Brankovića. U manastiru je memorijalni muzej Dositeja Obradovića, gde je započeo svoje monaške dane. Manastir KRUŠEDOL osnovan početkom XVI veka, kao zadužbina poslednjeg srpskog despota Đorđa Brankovića, obnovljen je u XVIII veku. Manastir VRDNIK , osnovan u XVI veku . Odlazak do banje Vrdnik. Slobodno vreme. Povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji  od 48  do 99 sedišta(TV,DVD,klima)/ mesta se određuju  prema broju  prijavljenih putnika
- Obilaske prema programu
- vođstvo stručnog vodiča
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- Ručak
- Ostale troškove koji nisu predviđeni programom
- Ulaznicu za bazen u banji Vrdnik

USLOVI I NAČIN  PLAĆANjA:  Prilikom rezervacije 30 % , ostatak 15 dana pred putovanje.

NAPOMENE:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.  Sadržaj i redosled panoramskog razgledanja, obilazaka lokaliteta i drugih sadržaja, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu). Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLjENIH 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLjNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANjA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANjA.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANjA TA SUNRISE TRAVEL.
Organizator putovanja  SUNRISE TRAVEL, Licenca br.6/2015 od 25.02.2015.

Cenovnik br.01 od 18.08.2015.
Turistička agencija Sunrise travel je nastala nakon dugogodišnjeg bavljenja prevozom putnika njenih osnivača, hiljada pređenih kilometara i obilaska mnogobrojnih gradova i turističkih atrakcija. To iskustvo je postalo potreba da se osnuje ogranak koji ce se baviti organizacijom putovanja. Poslujemo u okviru preduzeća Sunrise tours  DOO, i bavimo se organizacijom i posredovanjem u putovanjima, letovanjima, zimovanjima obilascima gradova, prihvatom stranih gostiju - incommingom, organizovanim prevozom  iznajmljivanjem autobusa visoke turističke klase. Takođe radimo i individualna putovanja po želji putnika. Nalazimo se u srcu grada, u pešačkoj zoni, na Obilićevom vencu 18-20, u Tržnom centru City  passage, lokal 3-5.Autentik.netBgautentik.comPovoljnoputovanje.comNekonormalan.netBglinkovi.comRaskrsnica.comSajtovi.orgPrezentacije.netWebadresar.netFelix TravelEta TursFalcon TravelSelidbe BeogradGracia MedikaDetektivska AgencijaDr BabovićDakom StyleTime TravelTravel4youKombi Prevoz Robe

Copyright (C) Autentik.rs 2014. Grupni Popusti Beograd Srbija