Alergološki Test Alergeni Beograd POpusti

tweeter baner
4000 dinara umesto 15 000 dinara za Alergološki testovi sa standardnim inhalacionim i nutritivnim alergenima - Poliklinika Gracia Medika

Alergološki Test Alergeni Beograd POpusti
Ponuda je uspela!
28 kupljenih kupona!
 Ponuda je istekla!
Važne Napomene
  • Kupon važi za jednu osobu
  • Kupon možete iskoristiti odmah
  • Možete kupiti najviše deset kupon na svoje ime ili poklon!
  • Radno vreme: pon-pet 08-21h / subotom 08-15h / nedeljom ne radimo
  • Sve informacije i zakazivanje unapred na 011/3285-140, 011/3285-145
  • Rok iskoristivosti kupona 10.09.2016.
Beograd - Gracia Medika

Koče Popovića br. 7
bivša Zagrebačka,
Ulica preko puta Glavnog Autobuskog Pistaništa,
11000 Beograd

011/3285-140
011/3285-145
060/4414-350
060/4414-353

Mapa

Ponuda Obuhvata:

Alergološki testovi sa standardnim inhalacionim i nutritivnim alergenima

KOŽNE ALERGOLOŠKE PROBE: PRIK TEST
UPUTSTVO  ZA PACIJENTE

Testiranje vršimo sa standardnim inhalacionim alergenima i alergenima iz nutritivne palete  /ukupno 33 alergena/, a po potrebi testiranje je moguce obaviti i sa specificnim alergenima npr. farbe za kosu, kozmeticki preparati, alergeni iz radne sredine o cemu je potrebna prethodna konsultacija sa alergologom/

Najmanje 2-3 dana pre  prick testa ne smeju se koristiti antialergijski lekovi (antihistaminici).
I neki drugi lekovi mogu uticati na rezultata testa, pa je potrebno obavestiti alergologa o terapiji koju koristite, kao i da li ste trudni, da li ste na nešto alergicni, ako ste imali jace alergijske reakcije (otok usana, jezika, otežano disanje, anafilakticki šok), ili ako bolujete od neke hronicne bolesti (npr. astma, poremecaji rada srca).
Testiranje se izvodi na koži podlaktice i ne može se sprovesti na promenjenoj koži (npr. alergijska reakcija, ili upala kože na mestu testiranja).


KONTAKTNI ALERGIJSKI DERMATITIS
Ovo oboljenje je cesto u dermatološkoj praksi i cini od 5 do 15% svih dermatoza.

EPIKUTANI  (PATCH) TEST je glavni test za potvrdu dijagnoze kontaktnog alergijskog dermatitisa, kao i u detekciji alergena-uzrocnika ekcemskih promena.
Radi se sa standardnom serijom  (evropski standard) kontaktnih alergena.
Testiranje je moguce obaviti i sa specificnim alergenima npr. farbe za kosu, kozmeticki preparati, alergeni iz radne sredine uz  prethodnu konsultaciju sa alergologom.

Epikutano testiranje provodi se stavljanjem alergena u kontakt sa zdravom kožom.

Kontakt traje 48 h, ocitavanje je nakon 48 i 72 h od aplikacije alergena.

Kontraindikacije za epikutano testiranje:

1. Teške hronicne bolesti
2. Maligna oboljenja
3. Akutne infekcije
4. Primena imunosupresivne terapije 
5. Epikutani test se može raditi ukoliko se napravi pauza od 21 dan nakon duže sistemske primene kortikosteroida
Neophodna pauza od 7 dana i od   lokalne primene  na testnom mestu
6. Izražene kožne promene
7. Nakon jaceg izlaganja kože suncu /potrebna pauza cetiri nedelje/


Prim. mr.sc.med.dr Milan Spasojevic
Specijalizaciju iz alergologije završio na MEDICINSKOM FAKULTETU u Beogradu 1998.godine. Od 1995.godine radi u alergologiji IMR “Dr Dragomir Karajovic” Klinickog Centra Srbije.  Poseduje dugogodišnje iskustvo iz oblasti alergologije, posebno dijagnostike i lecenja alergijskih oboljenja gornjih i donjih disajnih puteva: alergijski rinitis, polinoza, alergijski sinusitis, alergijski faringitis, alergijski laringitisi, alergijska bronhijalna astma, kao i alergijskih oboljenja kože: alergijski kontaktni dermatitisi (ekcem), atopijski dermatitisi, urtikarija (koprivnjaca), kvinkeov edem (angioneurotski edem), alergijskih oboljenja ociju. Takodje, poseduje znanje i iskustvo u dijagnostici nutritivne alergije, alergije na venome insekata (pcela, stršljen, osa),  profesionalnih alergija (frizeri, kozmeticari, pekari, gradevinski radnici, zdravstveni radnici i dr), alergija na stomatološki materijal, ortopedske proteze i sl.)  Autor je mnogobrojnih radova u zemlji i inostranstvu iz oblasti alergologije.
Poliklinika Gracia Medika je svojom lokacijom u Centru grada, lako dostupna iz svih delova grada. Posvećeni smo Vašim potrebama, raspoloživom vremenu i zahtevima.

Primenom najsavremenijih tehnologija i najviših medicinskih standarda, naša Gracia Medika doprinosi Vašem zdravijem životu, a kroz svoje odgovorno poslovanje i kvalitetnijoj brizi o pacijentima.

U okviru Poliklinike uz angažovanje profesionalnog medicinskog osoblja u mogućnosti smo da pacijentima ponudimo konsultacije i preglede lekara svih specijalnosti i ekspertske preglede poznatih profesora sa Medicinskog fakulteta, kao i lekara iz renomiranih bolnica (Narodni front, VMA, Klinički centar, GAK…).

Oprema koja se koristi u radu je sertifi kovana, inovativna i prilagođena za rad kako bi naši lekari na najbrži, najsigurniji i najprecizniji način utvrdili dijagnozu.
Dizajnirani ambijent i ljubazno osoblje stvaraju prijatnu i blagu atmosferu u našoj Poliklinici.
Veoma smo ponosni na tim lekara, kojima je etika prvo načelo u postupanju sa pacijentom.Autentik.netBgautentik.comPovoljnoputovanje.comNekonormalan.netBglinkovi.comRaskrsnica.comSajtovi.orgPrezentacije.netWebadresar.netFelix TravelEta TursFalcon TravelSelidbe BeogradGracia MedikaDetektivska AgencijaDr BabovićDakom StyleTime TravelTravel4youKombi Prevoz Robe

Copyright (C) Autentik.rs 2014. Grupni Popusti Beograd Srbija